top of page
  • Writer's pictureХЕЛТИКА ФАРМ

4 работи што треба да ги знаете!

Updated: Nov 4, 2021

Хијалуронска киселина е природна супстанција која нормално се произведува во телото со цел да се хидрира ткивото. Се наоѓа во изобилство во зглобовите и е главна компонента на синовијалната течност. Тоа е особено важно бидејќи е главен фактор кој ја одредува подмачканоста и ги заштитува зглобовите. Бидејќи хијалуронската киселина е екстремно хидрофилна молекула (таа се акумулира и врзува количина на вода која е 1000 пати поголема од сопствената тежина), таа обезбедува длабока хидратација и младешка кожа.

Хијалуронска киселина не е ефтина супстанца, па пред да го купите Вашето првото шише, треба да знаете:


#1 НИКОГАШ не купувајте хијалуронска киселина која е произведена од животни. Постојат два типа на хијалуронска киселина:

  • Хијалуронска киселина која се добива со екстракција од петелски чешли (месест најчесто црвенкав раст на врвот на главата на птици од типот на кокошки, петли, мисирки и слично) чистотата на овој тип на киселина е само 10-20% во споредба со

  • Хијалуронска киселина која се добива синтетички во лабораторија од био-ферментација со микроорганизми. Овој тип на хијалуронска киселин не содржи остатоци од животинско потекло како што се вируси, хормони или антибиотици. Doc Hyaluronic Acid има повеќе од 95% чистота на био-хијалуронска киселина!!!

#2 Висока или ниска молекуларна тежина зависно од тоа за што и на кој начин сакате да ја користите хијалуронската киселина.

  • Висока или идеална молекуларна тежина се препорачува за орална употреба (но, исто така, може да ја нанесете на чиста и влажна кожа),

  • Ниска молекуларна тежина се препорачува за нанесување на кожата најчесто како составен дел од некои креми за кожа.

Doc Hyaluronic Acid е орална вискозна течност базирана на хијалуронска киселина со висока молекуларна маса која брзо се апсорбира од телото. Ги подмачкува и ги штити зглобовите, ‘рскавицата и мускулите, спречувајќи нивно абење а влијае и на подобрување на мобилноста. Ја навлажнува кожата, давајќи и млад изглед.

#3 Купувајте серум што ќе ви донесе поголема корист од штетата за вашето здравје.

Серуми кои не содржат вештачки бои, парафин, вештачки мирис. Се што ви треба е едноставен серум на хијалуронска киселина. Серумот треба да биде лабараториски тестиран.

#4 Секогаш прочитајте ги инструкциите на шишето или кутијата.

Doc hyaluronic acid е неопходно и се препорачува на:

  • Секој кој има проблеми со зглобовите. Жените во менопауза кои чувствуваат замор или болка во зглобовите.

  • Секој постар од 50 години, за одржување на здравјето на очите и кардиоваскуларниот систем, како и за ублажување на болката во коските и зглобовите.

  • Секој кој редовно вежба, да го намали триењето во зглобовите, да го врати мускулното ткиво и побрзо да ги лекува повредите.

  • Секој кој сака да ги заштити зглобовите како превенција, да го забави стареењето и да ја освежи кожата, косата и ноктите и да им даде младешки изглед.​

Let's Health!

Здравје и енергија, виталност и убавина.

142 views0 comments

Comments


bottom of page