top of page

Doc Coenzyme Q10

 

Doс Coenzyme Q10 висококвалитетен додаток во исхрана кој содржи Коензим Q10 (CoQ10), збогатен со Витамин Б6 и Биотин.

Коензимот Q10 (CoQ10) е хранлива состојка која се јавува природно во телото на човекот, но како што старееме, така се намалува и производствотот на Q10.

 

Коензимот CoQ10 е присутен во секоја клетка на човечкотот тело. Сепак, највисоки концентрации се наоѓаат во органите со најголеми енергетски барања, како што се срцето, бубрезите, белите дробови и црниот дроб.

 

Една од нејзначајните функции на CoQ10 е да помогне во генерирање енергија на клеточно ново. Коензимот CoQ10 е активно вклучен во генерирање на аденозин трифосфат (adenosine triphosphate ATP), кој е одговорен за трансфер на енергија во клетките.

Doc Coenzyme Q10

Doc Coenzyme Q10

 

CoQ10 делува како антиоксиданс, кој ги штити клетките од оштетување и игра важна улога во метаболизмот. Една таблета комплетно за здравје и убавина.

 

КоензимотQ10 (CoQ10) може да допринесе за:

  • Може да помогне во лекување на срцева слабост.

  • Може да помогне во подобрување на плодноста.

  • Допринесува за еластична и здрава кожа која има младешки изглед.

  • Може да помогне намалување на главоболката.

  • Може да помогне во подобрување на перформансите при вежбање и физичка активност.

  • CoQ10 може да ги заштити белите дробови.

Doс Coenzyme Q10

Doc Coenzyme Q10

Дозирање

Една таблета дневно по јадење или како што ќе Ви препорача лекар.

 

Не Заборавајте

Не ја надминувајте препорачаната дневна доза. Додатоци во исхраната не служат како замена за добро избалансираната исхрана. Овој производ не е наменет за превенција, терапија или лекување на човечки болести. Консултирајте се со вашиот лекар доколку сте бремени, користите лекови или имате здравствени проблеми. Да се ​​складира подалеку од деца во суво опкружување и на собна температура (максимум 25 °C)

 

Производите на Doc Pharma се дизајнирани со целосно почитување на човековата природа и врз основа на потребите на современите луѓе, кои се борат, да ги исполнат прекумерните барања на модерното време. Додатоци во исхрана од брендот DOC се произведени со гаранции за фармацевтски производ. Во процесот на производство се користат природни и лабораториски корисни состојки со висок квалитет, одлична чистота и секогаш во концентрации идеални за потребите на современите мажи и жени.

 

Doс Coenzyme Q10 е произведен во Грција и ги исполнува сите критериуми за квалитет и веродостојност на производи од групата на додатоци во исхрана, а компанијата Doc Pharma S.A. е сертифицирана со ISO 9001:2008,а производниот капацитет со GMP (Good Manufacturing Practices) и GDP (Good Distribution Practices) сертификати и стандарди.

Doc Coenzyme Q10
bottom of page