top of page

Doc Hyaluronic

Doc Hyaluronic Acid 95% чиста хијалуронска киселина, произведена по пат на Био-ферментација на микроорганизми и не содржи животински елементи. Doc Hyaluronic представува висококвалитетен додаток во исхраната за пиење кој се одликува со висока молекуларна тежина од ~ 1.500.000 Далтони, што овозможува брза апсорпција и висока ефикасност во организмот.

 

Хијалуронската киселина внесена орално во најголем процент завршува во кожата и зглобовите.

Хијалуронската киселина допринеесува за длабока хидратација и еластичност на кожата, здраво функционирање на зглобовите, анти-воспалително дејство. Подобрување на функцијата на мускулно-скелетен систем.

Doc Hyaluronic Acid

Doc Hyaluronic 

Хијалуронската киселина е корисен во следниве телесни функции:

Мускулно-скелетен систем

 • Ги подмачкува зглобовите, со што се намалува триењето и ја подобрува нивната мобилност.

 • Ги штити зглобовите, мускулите и ‘рскавицата против стареењето.

 • Ги апсорбира вибрациите што се јавуваат за време на вежбањето, и додека зглобовите се движат воопшто.

 • Го намалува воспалението со ублажување на болката.

Кожа

 • Дава влажност на кожата и притоа и овозможува младешки изглед,.

 • Ја зголемува еластичноста на кожата.

 • Спречува настанување на брчки.

 • Помага да се создаде ново ткиво со спречување на лузни.

 • Помага за заздравување на раните.

Очи

 • Обезбедува влага во очите и им помага да останат чисти, подмачкани и здрави.

Кардиоваскуларен систем

 • Може да допринесе во навлажнување и подмачкува срцеви залистоци.

Doc Hyaluronic Acid
Doc Hyaluronic Acid
Doc Hyaluronic  

Doc Hyaluronic Acid се препорачува на:

 • За мажи и жени над 25 години.

 • Секој кој има проблеми со зглобовите. Жените во менопауза кои чувствуваат замор или болка во зглобовите.

 • Секој постар од 50 години, за одржување на здравјето на очите и кардиоваскуларниот систем, како и за ублажување на болката во коските и зглобовите.

 • Секој кој редовно вежба, да го намали триењето во зглобовите, да го врати мускулното ткиво и побрзо да ги лекува повредите.

 • Секој кој сака да ги заштити зглобовите како превенција, да го забави стареењето и да ја освежи кожата, косата и ноктите и да им даде младешки изглед.

Doc
Doc Hyaluronic Acid
doc

Дозирање

За Пиење: Препорачаната доза е 7 капки (1ml) 1-3 пати на ден пред јадење (на празен желудник). Може да се консумира чист или растворен во вода или сок.

За нанесување на кожа: Доколку се употребува на кожата, нанесете 1-2 капки директно сува или влажна кожа и внимателно протријте.

Не Заборавајте

Диететски додатоци не треба да се користат како замена за урамнотежена исхрана. Овој производ не е наменет за спречување или лекување на болест кај луѓе.

Производите на Doc Pharma се дизајнирани со целосно почитување на човековата природа и врз основа на потребите на современите луѓе, кои се борат, да ги исполнат прекумерните барања на модерното време. Додатоци во исхрана од брендот DOC се произведени со гаранции за фармацевтски производ. Во процесот на производство се користат природни и лабораториски корисни состојки со висок квалитет, одлична чистота и секогаш во концентрации идеални за потребите на современите мажи и жени.

 

Doc Hyaluronic Acid е произведен во Грција и ги исполнува сите критериуми за квалитет и веродостојност на производи од групата на додатоци во исхрана, а компанијата Doc Pharma S.A. е сертифицирана со ISO 9001:2008,а производниот капацитет со GMP (Good Manufacturing Practices) и GDP (Good Distribution Practices) сертификати и стандарди.

bottom of page