top of page

Doc Magnesium

 

Doc Magnesium. Магнезиумот е клучен минерал што му е потребен на човечкотот тело за одржување на целокупното здравје. Магнезиумот допринесува за нормално функционирање на нервниот систем и за здрави коски.

 

Магнезиумот е еден од оние есенцијални минерали кои помагаат во апсорпцијата на калциум од страна на човечкото тело и игра голема улога во создавањето и зајакнувањето на коските и забите. Една таблета комплетно за здравје и убавина. Покрај тоа, тој игра улога во повеќе од 300 ензимски реакции во телото, вклучувајќи го и распаѓањето на храната, синтезата на масни протеини и киселини и трансферот на нервните импулси.

Doc Magnesium

Doc Magnesium

Меѓу другото Магнезиумот помага во:

 • Придонесува за намалување на замор и замор

 • Придонесува за нормална психолошка функција

 • Придонесува за одржување на нормални коски

 • Придонесува за одржување на нормални заби

 • Магнезиумот има улога во процесот на клеточната поделба

 • Придонесува за нормален метаболизам

 • Придонесува за нормално формирање на сврзното ткиво

 • Придонесува за заштита на клетките од оксидативен стрес

 • Го олеснува запекот.

 • Ги олеснува симптомите при мигрена и главоболки.

 • Го подобрува здравјето на срцето.

 • Го олеснува пременструалниот синдром.

 • Ја олеснува анксиозноста.

 • Помага во производството на колаген.

 • Антиинфламаторни (антивоспалително) дејство.

 • Ги зголемува нивоата на енергија.

 • Стимулира апсорпција на минерали

Doc Magnesium

Doc Magnesium

 

Дозирање

Една или две таблети дневно по јадење или како што ќе Ви препорача лекар.

 

Не Заборавајте

Не ја надминувајте препорачаната дневна доза. Додатоци во исхраната не служат како замена за добро избалансираната исхрана. Овој производ не е наменет за превенција, терапија или лекување на човечки болести. Консултирајте се со вашиот лекар доколку сте бремени, користите лекови или имате здравствени проблеми. Да се ​​складира подалеку од деца во суво опкружување и на собна температура (максимум 25 °C)

 

Производите на Doc Pharma се дизајнирани со целосно почитување на човековата природа и врз основа на потребите на современите луѓе, кои се борат, да ги исполнат прекумерните барања на модерното време. Додатоци во исхрана од брендот DOC се произведени со гаранции за фармацевтски производ. Во процесот на производство се користат природни и лабораториски корисни состојки со висок квалитет, одлична чистота и секогаш во концентрации идеални за потребите на современите мажи и жени.

 

Doc Magnesium е произведен во Грција и ги исполнува сите критериуми за квалитет и веродостојност на производи од групата на додатоци во исхрана, а компанијата Doc Pharma S.A. е сертифицирана со ISO 9001:2008,а производниот капацитет со GMP (Good Manufacturing Practices) и GDP (Good Distribution Practices) сертификати и стандарди.

bottom of page