top of page

Doc Collagen

Doc Collagen висококвалитетен додаток во исхраната за пиење, кој содржи сертифициран хидролизиран колаген тип-I кој доаѓа од чист, природен извор на риба и се одликува со лесна и брза апсорпција во човечкото тело во идеална доза (5 г во поединечна доза). Doc Collagen е збогатен со хијалуронска киселина, витамин Б комплекс (Б1, Б2, Б5 и Б6), Биотин (Витамин Б7), витамин Ц, минерали Цинк и Бакар.

Doc Collagen

Doc Collagen

Колагенот е во форма на пептиди што веќе се разделени во соодветна големина за апсорпција во човечкото тело. Молекуларната маса на пептидите Peptan е оптимизирана за најдобра апсорпција и изнесува 3.000 Далтони.

 

Пептидите Peptan се карактеризираат со комбинација од 18 клучни амино киселини, со особено висока концентрација на Глицин 24%, Пролин/Хидроксипролин26%, Есенцијални Аминокиселини 18%, Глутаминска Киселина 7%, Аргинин 10%, Аланин 8%.

 

Овој специфичен состав на аминокиселините обезбедува колаген пептиди со функционални својства кои не можат да се најдат со други протеински извори. Пептидите Peptan се биодостапни и лесно сварливи, што овозможува над 90% од колаген пептидите да се абсорбираат во телото, во рок од неколку часа од внесување (ингестијата). 

Doc Collagen 

Колагенот во комбинација со витамините и минералите придонесува во:

 

✔ Придонесува во регенерација и зараснување на тетивите и на лигаментите.

✔ Придонесува за одржување на здрави зглобови и коски.

✔ Може да поттикне зголемена синтеза на хондроцити ('рскавични клетки), што доведува до зголемено производство на агрекан и колаген тип 2, двете главни компоненти на' рскавицата. Ова може да ги редуцира деградирачките ефекти на 'рскавицата при остеоартрит.

✔ Придонесува во намалување на болката и симптомите кај состојби на остеопороза ги стимулира остеобластите, се враќа природната еластичност и цврстина на коските.

✔ Придонесува спречување на негативните ефекти на саркопенија (губење на мускулната маса).

Doc Collagen

Doc Collagen 

✔ Придонесува во одржување на поцврста, сјајна, мека, еластична и мазна кожа.

✔ Придонесува во зголемување на хидрацијата на кожата за 28%, намалување на микробразите за 26% и зголемување на еластичноста на кожата за 19%.

✔ Придонесува за одржување на здрави нокти и здрава и цврста коса.

✔ Придонесува во подобрување на имунолошкиот систем.

✔ Придонесува во подобрување на циркулацијата.

Doc Collagen
Doc Collagen

✔ За мажи и жени.

✔ За луѓе кои страдаат од проблеми со зглобовите и коските.

✔ Секој кој сака да ги заштити зглобовите и коските како превенција.

✔ За мажи и жени, кои сакаат да ја стимулираат кожата, ноктите и косата,

✔ За професионални и рекреативни спортисти, но и за сите што не се бават со спорт.

doc
doc
Doc

Дозирање

Препорачаната доза е 20ml дневно (една мерна чашка), по можност пред ноќен сон. Може да се консумира чист или растворен во вода или сок.

 

Не Заборавајте

Диететски додатоци не треба да се користат како замена за урамнотежена исхрана. Овој производ не е наменет за спречување или лекување на болест кај луѓе.

Производите на Doc Pharma се дизајнирани со целосно почитување на човековата природа и врз основа на потребите на современите луѓе, кои се борат, да ги исполнат прекумерните барања на модерното време. Додатоци во исхрана од брендот DOC се произведени со гаранции за фармацевтски производ. Во процесот на производство се користат природни и лабораториски корисни состојки со висок квалитет, одлична чистота и секогаш во концентрации идеални за потребите на современите мажи и жени.

 

Doc Collagen е произведен во Грција и ги исполнува сите критериуми за квалитет и веродостојност на производи од групата на додатоци во исхрана, а компанијата Doc Pharma S.A. е сертифицирана со ISO 9001:2008,а производниот капацитет со GMP (Good Manufacturing Practices) и GDP (Good Distribution Practices) сертификати и стандарди.

bottom of page