top of page

Doc Vitamin C

 

Doc Vitamin C е додаток во исхраната кој содржи 500 mg аскорбинска киселина. Една таблета комплетно за здравје и убавина. Doc Vitamin C е во форма на таблети со продолжено ослободување и е дизајниран да се ослободи во подолг временски период.

Витаминот Ц е есенцијален витамин, што значи дека не може да се произведе човечкотот телото. Витамин Ц, исто така познат како "аскорбинска киселина", е хранлив состојка растворлива во вода и е моќен антиоксидант, кој го штити телото од слободните радикали. кои играат клучна улога во процесот на стареење.

Doc Vitamin C

Doc Vitamin C

Научно докажани придобивки од земање на витамин Ц додатоци во исхрана:

 • Витаминот Ц придонесува за одржување на нормалната функција на имунолошкиот систем за време и по интензивна физичка активност.

 • Силен антиоксиданс кој може да го намали ризикот од хронични заболувања.

 • Витаминот Ц придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем.

 • Витаминот Ц придонесува за заштита на клетките од оксидативен стрес.

 • Витаминот Ц придонесува за намалување на замор.

 • Витаминот Ц помага во производство на колаген за нормална функција на крвните садови, нормална функција на коските, нормална функција на 'рскавицата, нормална функција на непцата, нормална функција на кожата, нормална функција на забите.

 • Витаминот Ц придонесува за нормален енергетски метаболизам.

 • Витаминот Ц придонесува за нормално функционирање на нервниот систем.

 • Витаминот Ц придонесува за нормална психолошка функција.

 • Витаминот Ц придонесува за регенерација на намалената форма на витамин Е.

 • Витаминот Ц ја зголемува апсорпцијата на железото.

Doc Vitamin C

Doc Vitamin C

 

Дозирање

Една таблета дневно по јадење или како што ќе Ви препорача лекар.

 

Не Заборавајте

Не ја надминувајте препорачаната дневна доза. Додатоци во исхраната не служат како замена за добро избалансираната исхрана. Овој производ не е наменет за превенција, терапија или лекување на човечки болести. Консултирајте се со вашиот лекар доколку сте бремени, користите лекови или имате здравствени проблеми. Да се ​​складира подалеку од деца во суво опкружување и на собна температура (максимум 25 °C)

 

Производите на Doc Pharma се дизајнирани со целосно почитување на човековата природа и врз основа на потребите на современите луѓе, кои се борат, да ги исполнат прекумерните барања на модерното време. Додатоци во исхрана од брендот DOC се произведени со гаранции за фармацевтски производ. Во процесот на производство се користат природни и лабораториски корисни состојки со висок квалитет, одлична чистота и секогаш во концентрации идеални за потребите на современите мажи и жени.

 

Doc Vitamin C е произведен во Грција и ги исполнува сите критериуми за квалитет и веродостојност на производи од групата на додатоци во исхрана, а компанијата Doc Pharma S.A. е сертифицирана со ISO 9001:2008,а производниот капацитет со GMP (Good Manufacturing Practices) и GDP (Good Distribution Practices) сертификати и стандарди.

bottom of page