top of page

Doc Aloe Vera

Doc Aloe Vera висококвалитетен додаток во исхрана за пиење кој содржи Органски Алое Вера гел (barbadensis miller) со 99,7% чистота на алое вера гел и висока концентрација (200:1) 100% алое вера гел во секоја доза, збогатен со витамин Е, Цинк и Биотин.

Алое Вера е составен од амино киселини, минерали и шеќери кои го помагаат зајакнуваат човечкиот организам, ги поправаат оштетувањата на ткивата и го намалуваат воспалението. Иако Алое Вера составена од околу 99% вода, преостанатиот 1% е исклучително моќен и содржи многу минерали од витално значење за процесот на раст и здрава функција на сите системи во човековото тело. Состојките во алое може да се групираат во следниве категории: витамини, минерали, ензими, лигнини, аминокиселини, антракинони, сапонини, масни киселини, салицилна киселина.

Doc Aloe Vera

Doc Aloe Vera

Алое Вера придонесува во:

  • Подобрување состојбата на дигестивниот систем и помага при варање на храната.

  • Го зајакнува имунолошкиот систем. 

  • Помага при третирање на рани, изгореници и воспаление.

  • Го намалува холестеролот.

  • Ги намалува симптомите од псоријаза и други проблеми со кожата.

  • Го алкалинизира телото.

  • Влијае на намалување на брчките и зголемување на еластичноста на кожата.

  • Превенција и третман на акни.

  • Ги зајакнува косата и никтите и сл.

 

Doc Aloe Vera има неодолив вкус на лимон со органски Алое Вера гел , НЕ содржи Алоин и не содржи шеќер, засладен со Стевија.

Doc Aloe Vera

Дозирање

Препорачаната доза е 20ml дневно (една мерна чашка). Може да се консумира чист или растворен во вода или сок.

 

Не Заборавајте

Диететски додатоци не треба да се користат како замена за урамнотежена исхрана. Овој производ не е наменет за спречување или лекување на болест кај луѓе.

Производите на Doc Pharma се дизајнирани со целосно почитување на човековата природа и врз основа на потребите на современите луѓе, кои се борат, да ги исполнат прекумерните барања на модерното време. Додатоци во исхрана од брендот DOC се произведени со гаранции за фармацевтски производ. Во процесот на производство се користат природни и лабораториски корисни состојки со висок квалитет, одлична чистота и секогаш во концентрации идеални за потребите на современите мажи и жени.

 

Doc Aloe Vera е произведен во Грција и ги исполнува сите критериуми за квалитет и веродостојност на производи од групата на додатоци во исхрана, а компанијата Doc Pharma S.A. е сертифицирана со ISO 9001:2008,а производниот капацитет со GMP (Good Manufacturing Practices) и GDP (Good Distribution Practices) сертификати и стандарди.

Let's Health!

Здравје и енергија, виталност и убавина.

bottom of page