top of page
Melatonin.png
NIGHT BACKGROUND-01.png

СПИЕЊЕ Е ФИЗИОЛОШКИ ПРОЦЕС ПОТРЕБЕН ЗА ФИЗИЧКО И МЕНТАЛНА ЗДРАВЈЕ НА ЧОВЕК

Кои се последиците од несоницата врз нашето тело?

Недоволниот квалитет и / или квантитет на сон доведува до силно чувство на поспаност и зголемен замор во текот на денот, што ги намалува перформансите во работа, го отежнува одговорот на секојдневните активности и долгорочно има негативен ефект врз правилното функционирање на нервниот и имунолошкиот систем. Покрај тоа,

недостатокот на сон го нарушува нивото на хормоните и метаболизмот со зголемување на апетитот и внесот на калории. Напротив, соодветен и квалитетен сон го поттикнува растот и поправката на клетките, како и подобрувањето на расположението, што има позитивен ефект врз општествениот живот на поединецот.

Е-продавница >
NIGHT BACKGROUND-01.png
NIGHT BACKGROUND-01.png

Melatonin SM 

Кај кои луѓе несоницата е почеста?

Проблемот е почест кај жените, постарите луѓе и работниците во смени. Несоницата може да се поврзе со медицински проблеми, но и со стресот и прекумерниот напор од секојдневниот живот.

 

СПРЕЈ MELATONIN DIRECT ACTION

Melatonin SM е развиен за луѓе кои имаат несоница, истовремено помагајќи да се решат основните симптоми на џет -лаг, што е вообичаено при долги и / или патувања во странство.

Е-продавница >
NIGHT BACKGROUND-01.png

Melatonin SM 

Нанотехнологијата (наноемулзификација), технологија за побрза апсорпција, функционалност и будност следниот ден.


Мелатонинот е супстанција присутна во телото. Неговата концентрација почнува да се зголемува ноќе со темнина, достигнува врв во текот на ноќта, а потоа постепено се намалува со приближувањето на утрото. На ист начин, неговата секреција е поголема во текот на зимата, каде што часовите на темнина се многу подолги од часовите на светлина. Супстанцата мелатонин ги поддржува природните деноноќни ритми на телото.


Мелатонинот кога се зема во доза од 1 mg пред спиење, покажува корисен ефект во намалувањето на времето потребно да заспиете, истовремено подобрувајќи го квалитетот на спиењето, придонесувајќи за релаксирачко чувство следниот ден. Дозирање од 1 mg исто така помага во олеснување на нарушувањата на спиењето поради џет -лаг (биорегулација). Нанотехнологијата (наноемулзификација) со која е произведен Melatonin SM, обезбедува брзо ослободување и непосредна акција.

Е-продавница >
NIGHT BACKGROUND-01.png
Melatonin-01.png
NIGHT BACKGROUND-01.png

Melatonin SM 

ДОЗИРАЕ - УПАТСТВА ЗА УПОТРЕБА

  • Протресете добро пред употреба.

  • Нанесете едно прскање спреј (1mg), 10-15 минути пред спиење.

  • Спрејот се нанесува на усната шуплина под јазикот.

  • Обидете се да не голтате најмалку 15 секунди.

  • Не јадете или пијте вода, алкохол или други течности, не пушете, не ги мијте забите после прскање, бидејќи сите горенаведени активности може да ја намалат стапката на апсорпција на Melatonin SM.

  • За да ги ублажите симптомите на џет -лаг, користете го производот првиот ден од патувањето и следните денови по пристигнувањето на вашата дестинација. Пресметано е дека за секој час временска разлика, потребно е еден ден телото да се врати во својата нормална состојба.

Пакувањето обезбедува 60 дози (спрејови) во 12мл.

NIGHT BACKGROUND-01.png
melatonin-molecule.png
NIGHT BACKGROUND-01.png

Не Заборавајте

Диететски додатоци не треба да се користат како замена за урамнотежена исхрана. Овој производ не е наменет за спречување или лекување на болест кај луѓе.

Производите на Doc Pharma се дизајнирани со целосно почитување на човековата природа и врз основа на потребите на современите луѓе, кои се борат, да ги исполнат прекумерните барања на модерното време. Додатоци во исхрана од брендот DOC се произведени со гаранции за фармацевтски производ. Во процесот на производство се користат природни и лабораториски корисни состојки со висок квалитет, одлична чистота и секогаш во концентрации идеални за потребите на современите мажи и жени.

 

Let's Health!

Здравје и енергија, виталност и убавина.

bottom of page