• ХЕЛТИКА ФАРМ

Започнете го денот со енергија!!!Појадок е првиот оброк во денот, најчесто рано наутро, пред да се превземат обврските кои ги носи тековниот ден. Појадокот честопати се нарекува “најважниот оброк на денот”, но за жал, многу луѓе немаат време да подготват здрав и вкусен појадок.

Ако сте кратки со време, подготвување на природни сокови обезбедува едноставен и брз начин за подготовка на појадок кој ги содржи сите хранливи состојки кои ви се потребни. Следниов рецепт за утрински сок ќе ви даде поттик на енергија која ќе ве води низ целиот ден.

Ви препорачуваме да подготвите сок јагоди збокатен со хијалуронска киселина. Овој природен напиток е многу лесен за подготовка и нема да Ви одземе повеќе од 10 минути од Вашето време, се што ви треба е:

  • 2 чаши јагоди;

  • 2 домати средна големина;

  • 4 моркови средна големина;

  • 1 портокал;

  • 7 капки