• ХЕЛТИКА ФАРМ

Направете рестарт на Вашето тело, со овој извонреден рецепт за детоксикација!

Updated: Feb 15

Дебелото црево има тенденција да задржи голема количина на токсини и фекални материи, што може значително да влијае на целокупното здравје. Детоксикација може да помогне да се отстрани токсинот, да се врати ефикасноста и да се добие севкупно чувство за здравје. Постојат повеќе начини на детоксикација во оваа прилика Ви предлагаме комбинација од јаболко, морска сол, ѓумбир и лимон.


Придобивки од детоксикација.


Состојките во овој напиток синергистички работат заедно за да ја смират иритацијата во желудните и дигестивните системи. Сокот од јаболко може да помогне да се отстранат сите наталожени токсини во дебелото црево, а ѓумбирот има природно антиинфламаторно дејство што може да одговори на секоја иритација. Лимонот обезбедува лимонска киселина, која директно помага во варењето на храната и ги подобрува движењата во дебелото црево. Лимонот е исто така добар извор на витамин Ц, моќен антиоксиданс. Ова може да му помогне на системот да се бори за да го намали формирањето на слободни радикали, што може да предизвика широк спектар на заболувања.


Многумина сметаат дека детоксикација на дебелото црево е природен лек за запек, цревна непријатност, симптоми на нервозно црево, чувство на надуеност и слично.