top of page
 • Writer's pictureХЕЛТИКА ФАРМ

Зошто египќаните го нарекуваат растение на бесмртноста?

Updated: Nov 4, 2021

Алое Вера расте во тропските предели ширум светот и се одгледува за земјоделски и лековити намени. Алое Вера исто така се користи за украсни и декоративни цели и може да се одгледува и во затворен простор. Листовите се дебели и месести, зелени до сиво-зелени, а некои сорти кои покажуваат бели флеки на горните и долните стебла.


Иако Алое е околу 99% вода, преостанатиот 1% е исклучително моќен и содржи многу минерали од витално значење за процесот на раст и здрава функција на сите системи во човековото тело. Состојките во алое може да се групираат во следниве категории:витамини,минерали,ензими,лигнини,аминокиселини,антракинони,сапонини,масни киселини,салицилна киселина.


Постојат многу здравствени бенефиции од Алое Вера, меѓу кои би ги издвоиле:

 • Ја подобрува состојбата на дигестивниот систем и помага при варање на храната.

 • Го зајакнува имунолошкиот систем.

 • Помага при третирање на рани, изгореници и воспаление.

 • Го намалува холестеролот.

 • Ги намалува симптомите од псоријаза и други проблеми со кожата.

 • Го алкалинизира телото.

 • Влијае на намалување на брчките и зголемување на еластичноста на кожата.

 • Превенција и третман на акни.

 • Ги зајакнува косата и никтите и сл.

Алое Вера Гел се добива од внатрешниот лист на растението и може да се користи за локална надворешна употреба со нанесување на кожата или пак за орална употреба. Гелот на растението Алое Вера е составен од амино киселини, минерали и шеќери кои го помагаат зајакнуваат човечкиот организам, ги поправаат оштетувањата на ткивата и го намалуваат воспалението.

Алое Вера гелот содржи широк спектар на витамини Б, вклучувајќи Б1, Б2, Б3, Б6, како и витамин Ц и холин. Сепак, не е мудро да го консумирате гелот директно од листот, бидејќи жолтиот сок што постои во листот лесно може да го контаминира. Најдобро е да се набави професионален приготвен производ кој содржи Алое Вера гел што е правилно изолиран и третиран.

Doc Aloe Vera висококвалитетен додаток во исхрана за пиење кој содржи Органски Алое Вера гел (barbadensis miller) со 99,7% чистота на алое вера гел и висока концентрација (200:1) 100% алое вера гел во секоја доза, збогатен со витамин Е, Цинк и Биотин.


Алое Вера е составен од амино киселини, минерали и шеќери кои го помагаат зајакнуваат човечкиот организам, ги поправаат оштетувањата на ткивата и го намалуваат воспалението. Иако Алое Вера составена од околу 99% вода, преостанатиот 1% е исклучително моќен и содржи многу минерали од витално значење за процесот на раст и здрава функција на сите системи во човековото тело. Состојките во алое може да се групираат во следниве категории: витамини, минерали, ензими, лигнини, аминокиселини, антракинони, сапонини, масни киселини, салицилна киселина.


Алое Вера придонесува во:

 • Подобрување состојбата на дигестивниот систем и помага при варање на храната.

 • Го зајакнува имунолошкиот систем.

 • Помага при третирање на рани, изгореници и воспаление.

 • Го намалува холестеролот. ги намалува симптомите од псоријаза и други проблеми со кожата.

 • Го алкалинизира телото.

 • Влијае на намалување на брчките и зголемување на еластичноста на кожата.

 • Превенција и третман на акни.

 • Ги зајакнува косата и никтите и сл.


Doc Aloe Vera има неодолив вкус на лимон со органски Алое Вера гел, НЕ содржи Алоин и не содржи шеќер, засладен со Стевија.


Let's Health!

Здравје и енергија, виталност и убавина.707 views0 comments

Comments


bottom of page