• ХЕЛТИКА ФАРМ

ТОП 5 убијци на Колагенот во човечкото тело.

Updated: May 6, 2019Колагенот е најзастапен протеин во човечкото тело. Може да се најде во мускулите, коските, кожата и човечките тетива. Тоа е “лепак” кој помага да се одржи телото заедно. Често се велидека на 20-годишна возраст имате кожа што сте ја наследиле, на 40- тата кожата што ја заслужувате и на 60-тата кожа што сте ја заработиле. Значи, може да се родите со најдобрата кожа, но вашиот животен стил внатрешен и надворешен, личен и социјален, одлучува што заслужувате и заработувате.

Недостатокот на колаген во телото резултира со мускулно-скелетни нарушувања (артритис, остеопороза, вкочанетост, нарушена органска структура на коските, мускулни повреди), нарушување на имунолошкиот систем и појава на физички промени поврзани со стареење, како што се брчки, целулит, кожата и косата го губат сјајот и еластичноста.