top of page


Бесплата достава за секоја сметка над 1000,00 денари
 

Melatonin SM

Melatonin SM

ден860,00Price

Melatonin SM е развиен за луѓе кои имаат несоница, истовремено помагајќи да се решат основните симптоми на џет -лаг, што е вообичаено при долги и / или патувања во странство.

Нанотехнологијата (наноемулзификација), технологија за побрза апсорпција, функционалност и будност следниот ден.

СПИЕЊЕ Е ФИЗИОЛОШКИ ПРОЦЕС ПОТРЕБЕН ЗА ФИЗИЧКО И МЕНТАЛНА ЗДРАВЈЕ НА ЧОВЕК

 

Кои се последиците од несоницата врз нашето тело?

 

Недоволниот квалитет и / или квантитет на сон доведува до силно чувство на поспаност и зголемен замор во текот на денот, што ги намалува перформансите во работа, го отежнува одговорот на секојдневните активности и долгорочно има негативен ефект врз правилното функционирање на нервниот и имунолошкиот систем. Покрај тоа,недостатокот на сон го нарушува нивото на хормоните и метаболизмот со зголемување на апетитот и внесот на калории. Напротив, соодветен и квалитетен сон го поттикнува растот и поправката на клетките, како и подобрувањето на расположението, што има позитивен ефект врз општествениот живот на поединецот.

Кај кои луѓе несоницата е почеста?

 

Проблемот е почест кај жените, постарите луѓе и работниците во смени.

Несоницата може да се поврзе со медицински проблеми, но и со стресот и прекумерниот напор од секојдневниот живот.

 

СПРЕЈ MELATONIN DIRECT ACTION

 

Melatonin SM е развиен за луѓе кои имаат несоница, истовремено помагајќи да се решат основните симптоми на џет -лаг, што е вообичаено при долги и / или патувања во странство.

Нанотехнологијата (наноемулзификација), технологија за побрза апсорпција, функционалност и будност следниот ден.

 

Мелатонинот е супстанција присутна во телото. Неговата концентрација почнува да се зголемува ноќе со темнина, достигнува врв во текот на ноќта, а потоа постепено се намалува со приближувањето на утрото. На ист начин, неговата секреција е поголема во текот на зимата, каде што часовите на темнина се многу подолги од часовите на светлина. Супстанцата мелатонин ги поддржува природните деноноќни ритми на телото.

 

Мелатонинот кога се зема во доза од 1 mg пред спиење, покажува корисен ефект во намалувањето на времето потребно да заспиете, истовремено подобрувајќи го квалитетот на спиењето, придонесувајќи за релаксирачко чувство следниот ден. Дозирање од 1 mg исто така помага во олеснување на нарушувањата на спиењето поради џет -лаг (биорегулација). Нанотехнологијата (наноемулзификација) со која е произведен Melatonin SM, обезбедува брзо ослободување и непосредна акција.

Поврзани Производи

Accessories

Make this your own.

Add the content you want.

bottom of page