top of page


Бесплата достава за секоја сметка над 1000,00 денари
 

Doc Turmerik 2500mg

Doc Turmerik 2500mg

ден460,00Price

Додаток во исхраната со висока концентрација на куркумин, екстракт од куркума корен 2.500 mg и 95% curcumins со висока биоактивност.

 

  • Погоден за вегани
  • Количина: 30 таблети

Додатокот во исхраната Doc Turmeric 2500mg содржи екстракт од куркума со висока концентрација на Куркумин. Куркума доаѓа од корените на растението Куркума Лонга и се користи илјадници години во практичната традиционална медицина во Азија.

Doc Turmeric 2500mg е иновативен додаток во исхраната со екстракт од куркума како единствена состојка. Најголем проблем на куркумата и нејзината главна активна состојка куркумин, честопати претставува апсорпцијата во човечкотот тело. Затоа Куркума од Doc Pharma е дизајнирана на начин што ја зголемува растворливоста и биорасположивоста на куркумин, со цел подобро да се апсорбира од телото. Подобрувањето на биорасположивоста се базирана зголемување на растворливоста на Куркумин; повисока растворливост е постигната со претходна формулација на микро-емулзии. Формирањето на микро-емулзии е направено со висок HLB (хидрофилен-липофилен баланс) емулгатор полиетилен гликол 6000 во комбинација со куркумин во добро дефиниран сооднос за да се добијат стабилни цврсти дисперзии.

 

Doc Turmeric 2500mg е нaменет за смирување и регулација на сите видови воспаленија, отоци и болки во организмот, особено воспаленија на сврзното ткиво, зглобовите или мускулите, го подобрува и антиоксидативниот капацитет на организмот и помага во борбата со малигни заболувања и воспаленија на сите органи пособно воспаленија на цревата, крвните садови и простатата. Doc Turmeric 2500mg  е одличен природен производ кој има силно аналгетско дејство за смирување на болки и кај сите состојби со хронични болки и воспалнија, може да се користи долгорочно и без прекин.

 

Производите на Doc Pharma се дизајнирани со целосно почитување на човековата природа и врз основа на потребите на современите луѓе. Во процесот на производство засновано врз строги фармацевтски стандарди и протоколи GMP, се користат внимателно избрани суровини со висок квалитет, одлична чистота и секогаш во концентрации идеални за потребите на современите мажи и жени.

 

Научно заснованиот избор на вистински хранливи материи, во вистинска комбинација и во идеална содржина, создава високо квалитетни додатоци во исхраната кои ги поддржуваат потребите на современиот начин на живот.

 

Doc Turmeric 2500mg е произведен во Грција и ги исполнува сите креитериуми за квалитет и веродостојност на производи од групата на додатоци во исхрана, а компанијата Doc Pharma S.A. е сертифицирана со ISO 9001:2008, а производниот капацитет со GMP (Good Manufacturing Practices) и GDP (Good Distribution Practices) сертификати и стандарди.

Поврзани Производи

Accessories

Make this your own.

Add the content you want.

bottom of page