top of page


Бесплата достава за секоја сметка над 1000,00 денари
 

Doc Omega 3-6-9   1+1

Doc Omega 3-6-9 1+1

ден320,00Price

Doc Omega 3-6-9 e премиум мешавина од Омега 3, 6 и 9, есенцијални масни киселини кои се добиени од рибино, ленено и сончогледово масло. Овие есенцијални масти се потребни за неколку физиолошки функции и треба да бидат дел од нашата исхрана, бидејќи телото не може да ги прави самостојно.

Doc Omega 3 6 9 e премиум мешавина од Омега 3, 6 и 9, есенцијални масни киселини кои се добиени од рибино, ленено и сончогледово масло. Овие есенцијални масти се потребни за неколку физиолошки функции и треба да бидат дел од нашата исхрана, бидејќи телото не може да ги прави самостојно.

 

Omega 3 или добри масти, спаѓаат во групата на есенцијални мсни киселини што значи дека човечкотот тело неможе да ги произведува и затоа е потребно да се внесат преку исхрана. Природни Омега 3, со особено висока концентрација на најважните масни киселини EPA (Eicosapentaenoic Acid) и DHA (Docosahexaenoic Acid), во оптимална чиста и потентна форма. Овие два типа на масни киселини најчесто се присутни во помрсниот вид на риба како на пример лосос, сардина или скуша. EPA и DHA играат важна улога во оддржување на нормална функција на срцето, нормална функција на мозокот, одржување на нормално ниво на триглицериди и одржување на нормален вид.

 

Omega 6 е составена од линолеинска киселина и гама-линоленска киселина и може да се најде во неколку масла и јаткасти плодови.

 

Omega 9 природно може да се најде во храната што содржи олеинска киселина, како што се ореви и масла.

 

Односот помеѓу овие масни киселини е многу важен, особено оној помеѓу Омега 3 и Омега 6. Doc Omega 3-6-9 обезбедува соодветен избалансиран однос на омега-3 масла, како од риба, така и од лен, кои се комплиментирани од висококвалитетните омега-6 од маслото од боража и лен, како и омега-9 во форма на олеинска киселина, исто така од ленено масло.

 

За да се обезбеди чистота и безбедност, Doc Omega 3-6-9 користи масло кое е молекуларно дестилирано за да се отстрани живата, ПХБ и други тешки метали.

 

Doc Omega 3:

  • Не содржи Жива и други токсични метали.
  • Не содржи Глукоза.
  • Не содржи Сол.
  • Не содржи Глутен.
  • Не содржи Скроб.
  • Не содржи GMO.
  • Не содрзи Лактоза.

 

Производите на Doc Pharma се дизајнирани со целосно почитување на човековата природа и врз основа на потребите на современите луѓе, кои се борат, да ги исполнат прекумерните барања на модерното време. Додатоци во исхрана од брендот DOC се произведени со гаранции за фармацевтски производ. Во процесот на производство се користат природни состојки со висок квалитет, одлична чистота и секогаш во концентрации идеални за потребите на современите луѓе.

 

Doc Omega 3-6-9 е произведен во Грција и ги исполнува сите критериуми за квалитет и веродостојност на производи од групата на додатоци во исхрана, а компанијата Doc Pharma S.A. е сертифицирана со ISO 9001:2008, а производниот капацитет со GMP (Good Manufacturing Practices) и GDP (Good Distribution Practices) сертификати и стандарди.

Поврзани Производи

Accessories

Make this your own.

Add the content you want.

bottom of page