top of page


Бесплата достава за секоја сметка над 1000,00 денари
 

Doc Mastic Тринеделен третман на Helicobacter pylori

Doc Mastic Тринеделен третман на Helicobacter pylori

ден3.950,00 Regular Price
ден3.650,00Sale Price

Doc Mastic природен пристап во третман на Helicobacter pylori (Хеликобактер пилори), чир во желудникот и чир во дуоденумот, воспалително заболување на цревата (IBD), кандида.

Doc Mastic

 

Природен производ.

 

Chios mastiha (или мастика) е скапоцен камен од Егејот, сладок, чист кристал произведен од ароматичната смола на дрвото Мастика (mastic). Ова дрво е извонредно ретко и расте само во јужниот дел на грчкиот остров Хиос, во источниот Егеј. Лековитите својства на Мастика се познати повеќе од 2.500 години, а денес потврдени со многубројни клинички студии. Од античко време Chios mastiha (или мастика) се користи како лек за нарушувања на гастроинтестиналниот тракт.

 

Станува збор за природна, ароматична смола, која се лачи во форма на солзи од стеблото и големи гранки на дрвото мастика, на површинските засеци направени од лозарите. По 15-20 денови, под влијание на временските услови, смолата кристализира. Кристалите се собираат а од нив се добива прашок кој може да се консумира во форма на капсули или прашок растворен во вода.

 

Chios mastiha е признаена како заштитена ознака за потекло (PDO) производ од страна на ЕУ.

 

Chios mastiha (или мастика) содржи многу корисни биоактивни соединенија. Главните се тритрепенските киселини (како што е изомастиадиенолчна киселина), тритерпените, а-пинен, β-мирцен, б-кариофилин, лимонен и алил алкохол. Овие соединенија се природни антибиотици и тие имаат силно антиинфламаторно, антибактериско и антиоксидантно дејство.

 

Chios Mastic помага во борбата со многу патогени бактерии, но исто така и со габи, како што се разни видови на кандида.

 

 • Придонесува во намалување на симптомите од воспалително заболување на цревата (IBD).
 • Придонесува во намалување симптомите на Кронова болест и да ја подобри општата благосостојба.
 • Помага во отстранување на инфекција со Helicobacter pylori
 • Помага во заздравување на чирови.
 • Помага при варењето на храната.
 • Придонесува во намалување симптомите на гастритис.
 • Помага во борбата со многу патогени бактерии, но исто така и со габи, како што се разни видови на кандида.
 • Придонесува во намалување нивото на холестерол.
 • Придонесува во подобрување на оралното здравје.
 • Претставува природен антиоксиданс, антимикробно и антиинфламаторно дејство.

 

Doc Mastic e:

 

 • Природен производ.
 • Погоден за вегетаријанци.
 • Без шеќер.
 • Без сол.
 • Без Скроб.

 

Производите на Doc Pharma се дизајнирани со целосно почитување на човековата природа и врз основа на потребите на современите луѓе, кои се борат, да ги исполнат прекумерните барања на модерното време. Додатоци во исхрана од брендот DOC се произведени со гаранции за фармацевтски производ. Во процесот на производство се користат природни и лабораториски корисни состојки со висок квалитет, одлична чистота и секогаш во концентрации идеални за потребите на современите мажи и жени.

 

Doc Mastic ги исполнува сите критериуми за квалитет и веродостојност на производи од групата на додатоци во исхрана, а компанијата Doc Pharma S.A. е сертифицирана со ISO 9001:2008,а производниот капацитет со GMP (Good Manufacturing Practices) и GDP (Good Distribution Practices) сертификати и стандарди.

Поврзани Производи

Accessories

Make this your own.

Add the content you want.

bottom of page