top of page


Бесплата достава за секоја сметка над 1000,00 денари
 

Doc Hydralyte е специјализиран додаток во исхраната за орална употреба, кој се користи за брза рехидратација и надополнување на изгубените електролити при зголемено потење од физичка активност, вискоа температура, повраќање или дијареа.  Содржи идеален баланс помеѓу декстроза и соли (електролити), кои се одговорни за воспоставување на нормално ниво на базна киселина.

 

 • Гликозата ја олеснува апсорпцијата на натриум и вода од тенкото црево.
 • Натриумот и калиумот ги заменуваат и одржуваат електролитите изгубени за време на акутна дијареа и дехидрација.
 • Цитратите придонесуваат за корекција на ацидоза, состојба која произлегува од акутна дијареа и дехидратација.

 

Doc Hydralyte совршен баланс на електролити брза хидратација на организмот. Погоден во случаи на високи температури, треска, при физички напор и спорт или ситуации на конзумирање вишок на алкохол.

Без шеќер, со стевиа. Пакетот содржи 12 кесички.

 

Doc Hydralyte е произведен во Грција и ги исполнува сите креитериуми за квалитет и веродостојност на производи од групата на додатоци во исхрана, а компанијата Doc Pharma S.A. е сертифицирана со ISO 9001:2008,а производниот капацитет со GMP (Good Manufacturing Practices) и GDP (Good Distribution Practices) сертификати и стандарди.

Doc Hydralyte 1+1

ден560,00 Regular Price
ден500,00Sale Price
 • Активни состојки  Количество во доза (200ml)
  Натриум хлорид                                  470 mg
  Калиум хлорид                                  300 mg

  Декстроза (гликоза)

  монохидрат

                                 3,560 mg

  Мононатриев цитрат

  безводен

                                   485 mg
  Содржина:  
  Na+                             60 mmol/lit
  Cl-                              60 mmol/lit
  K+                               20 mmol/lit
  Глукоза                             90 mmol/lit
  Цитрат                              10 mmol/lit

   

  Дозирање.

  Разредете 1 кесичка дневно во вода или сок. Со вкус на вишна,

  Може да се користи кај деца на возраст над 2 години (1 кесичка дневно) и возрасни (2 кесички дневно) или според упатство на лекар.

  Доенчиња (на возраст под 2 години). Треба да се користи според упатство и под набљудување на педијатар.

   

Поврзани Производи

Accessories

Make this your own.

Add the content you want.

bottom of page