top of page


Бесплата достава за секоја сметка над 1000,00 денари
 

Doc Hydralyte е специјализиран додаток во исхраната за орална употреба, кој се користи за брза рехидратација и надополнување на изгубените електролити при зголемено потење од физичка активност, вискоа температура, повраќање или дијареа.  Содржи идеален баланс помеѓу декстроза и соли (електролити), кои се одговорни за воспоставување на нормално ниво на базна киселина.

 

Doc Hydralyte совршен баланс на електролити брза хидратација на организмот. Погоден во случаи на високи температури, треска, при физички напор и спорт или ситуации на конзумирање вишок на алкохол.

Без шеќер, со стевиа. Пакетот содржи 12 кесички.

 

Doc Hydralyte е произведен во Грција и ги исполнува сите креитериуми за квалитет и веродостојност на производи од групата на додатоци во исхрана, а компанијата Doc Pharma S.A. е сертифицирана со ISO 9001:2008,а производниот капацитет со GMP (Good Manufacturing Practices) и GDP (Good Distribution Practices) сертификати и стандарди.

 

Doc Hydralyte

ден280,00Price
 • Активни состојки  Количество во доза (200ml)
  Натриум хлорид                                  470 mg
  Калиум хлорид                                  300 mg

  Декстроза (гликоза)

  монохидрат

                                 3,560 mg

  Мононатриев цитрат

  безводен

                                   485 mg
  Содржина:  
  Na+                             60 mmol/lit
  Cl-                              60 mmol/lit
  K+                               20 mmol/lit
  Глукоза                             90 mmol/lit
  Цитрат                              10 mmol/lit

   

  Дозирање.

  Разредете 1 кесичка дневно во вода или сок. Со вкус на вишна,

  Може да се користи кај деца на возраст над 2 години (1 кесичка дневно) и возрасни (2 кесички дневно) или според упатство на лекар.

  Доенчиња (на возраст под 2 години). Треба да се користи според упатство и под набљудување на педијатар.

   

Поврзани Производи

Accessories

Make this your own.

Add the content you want.

bottom of page