top of page


Бесплата достава за секоја сметка над 1000,00 денари
 

Doс Beta Glucans

Doс Beta Glucans

ден640,00Price

Doс Beta Glucans додаток во исхрана со Бета глукани 1 и 3 (од квасец) добиен од клеточниот зид на квасец со висока концентрација 250 mg во една таблета

 

  • Количина: 60 таблети
  • Погоден за вегани

Бета глуканите се вид на растворливи влакна, или глукозен полимер кој се наоѓа во клеточните sидови на житарките (на пр., Овес, јачмен), одредени видови на печурки (на пр., Реиши, шитаке, маитаке), квасец, алги и слично. Бета глуканите не можат да бидат произведени од телото природно, затоа треба да ги внесуваме преку нашата исхрана.

 

Бета-глуканите меѓусебно се разликуваат и имаат различни ефекти на човековиот организам. Влијанието на бета-глуканите на имунолошкиот систем зависи од нивното потекло, структура, чистота и способност за остварување на целосна врска со рецепторите на клетките на имунолошкиот систем. Во телото бета глуканот го промовира формирањето на коскената срцевина а со тоа и производство на леукоцити и тромбоцити. Активира макрофаги – клетки кои ја стимулираат имунолошката активност.

 

Бета глуканот се користи:

  • Регулирање на висок холестерол
  • Диабетес - може да помогне во управувањето со дијабетесот со контролирање на нивото на шеќер во крвта, намалување на холестеролот и одржување на крвниот притисок под контрола.
  • Автоимуни заболувања
  • Вирусни, бактериски, паразитски и габични инфекции
  • При хроничен замор
  • Јакнење на имунитетот
  • Карциноми
  • Изложености на разни видови на зрачење (хемотерапија)

 

Производите на Doc Pharma се дизајнирани со целосно почитување на човековата природа и врз основа на потребите на современите луѓе. Во процесот на производство засновано врз строги фармацевтски стандарди и протоколи GMP, се користат внимателно избрани суровини со висок квалитет, одлична чистота и секогаш во концентрации идеални за потребите на современите мажи и жени.

 

Научно заснованиот избор на вистински хранливи материи, во вистинска комбинација и во идеална содржина, создава високо квалитетни додатоци во исхраната кои ги поддржуваат потребите на современиот начин на живот.

 

Doс Beta Glucans е произведен во Грција и ги исполнува сите креитериуми за квалитет и веродостојност на производи од групата на додатоци во исхрана, а компанијата Doc Pharma S.A. е сертифицирана со ISO 9001:2008, а производниот капацитет со GMP (Good Manufacturing Practices) и GDP (Good Distribution Practices) сертификати и стандарди.

Поврзани Производи

Accessories

Make this your own.

Add the content you want.

bottom of page