Бесплата достава за секоја сметка над 1000,00 денари

Dymatize Elite 100% Whey 2100gr

Dymatize Elite 100% Whey 2100gr

ден4.667,00 Regular Price
ден3.390,00Sale Price

Перфектен протеин за секое време! 
Дали сте во потрага по протеин за секое време со одлична цена? Било дали за поддршка на мускулниот раст по тренингот или едноставно да го зголемите дневниот внес на протеин. Elite 100% Whey е високо квалитетна формула на протеин, за амбициозни атлети од секое тренинг ниво и за секојдневна употреба.

 

Енергетска Вредност Во 100gr            Во порција (30g)
Енергија kJ (kcal) 1595 (378)                           574 (136)
Масти 8,6 g                                          3,1 g
Од кои заситени масти 5,4 g                                          1,9 g
Јаглени хидрати 4,3 g                                          1,6 g

Од кои шеќери

3,4 g                                          1,2 g
Протеин 70 g                                            25 g

Сол

0,90 g                                      0,32 g

Аминокиселински профил

 

**L-Valine

Во 100gr               Во порција (30g)

 

4,6 g                                          1,7 g

**L-Leucine 7,8 g                                          2,8 g
**L-Isoleucine 4,6 g                                          1,7 g
L-Alanine                                3,9 g                                          1,4 g
L-Arginine 1,9 g                                       681 mg
L-Aspartic acid 7,9 g                                           2,9 g
L-Cysteine 1,7 g                                       605 mg
L-Glutamic acid 13 g                                            4,6 g
Glycine 1,4 g                                       504 mg
**L-Lysine 6,9 g                                           2,5 g
**Histidine 1,3 g                                       479 mg
**L-Methionine 1,6 g                                       580 mg
**L-Phenylalanine 2,5 g                                       883 mg
L-Proline 4,6 g                                           1,7 g
L-Serine 4,0 g                                           1,4 g
**L-Threonine 5,3 g                                           1,9 g
**L-Tryptophan 1,3 g                                       479 mg
L-Tyrosine 2,2 g                                       807 mg

 

Поврзани Производи